Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εντυπωσίασε η εικαστική έκθεση «Ταξίδι στη Νήσο»




Του Ευάγγελου Ευαγγελάτου

Χθες το απόγευμα, στο «Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού» στα Μεταξάτα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νόρμαν Κόλστον και παράλληλα εκτέθηκαν κεραμικά της Στέλλας Κομινα Σιμάτου.


Ο ζωγράφος είναι από τη Σκωτία , ζει τα τελευταία 6 χρόνια στη Ζάκυνθο και ταξιδεύει στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του.

Από την περιπλάνηση του στην Ελλάδα με επιρροές από τη χώρα και τους ανθρώπους της εκφράζεται καλλιτεχνικά στο έργο του.

Θραύσματα μαρμάρων , διαβρωμένα χάλκινα γλυπτά , τελετουργικά κεραμικά αγγεία και συμβολισμοί φρούτων είναι κεντρικής σημασίας στο εικαστικό του λεξιλόγιο.
Τα τελετουργικά κεραμικά αγγεία που είναι στον καμβά δένουν αρμονικά με τα κεραμικά εκθέματα της Στέλλας Κομινα Σιμάτου.

Η Στέλλα, είναι ένας δικός μας άνθρωπος, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλονιά, με πηγές έμπνευσης της τη θάλασσα , την άμμο, τα κοχύλια και τις πέτρες, στοιχεία που καθορίζουν τα χρώματα που ντύνει τα έργα της, έργα με λυτή και καθαρή γραμμή που αποπνέουν μια συμπαγή δύναμη.

Στην έκθεση, την οποία προλόγισε ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Πετράκης και η εκπαιδευτικός και εικαστικός κα Σοφία Αράβου – Παπαδάτου, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντίδημαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Κατά την επίσκεψη στα έργα απήγγειλε ποιήματά της μια σύγχρονη, ουκρανή ποιήτρια.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου